Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mennyire jó az oldalad? - Egy konkrét weboldal áttekintése

2011.08.15

Mivel Brigitta hozzájárult, hogy az ő weboldalát tekintsük át az eddigiek alapján, így most következzék az egyik oldalának, a duncanshelley.eoldal.hu oldalnak az áttekintése.

duncanshelley.eoldal.hu.png

 

Nézzük sorban:

1. Kérdés: Kinek szól a weboldalad? Milyen korosztálynak? 

Az olvasni tudó korosztálynak, de inkább a középiskolától felfelé, hiszen a könyvek témái miatt kell a megértésükhöz egy kis élettapasztalat. Ha jól értelmezzük a jelenlegi felépítést egyrészt azoknak, akik már ismerik az írót, s szeretnének róla többet megtudni, a műveiről, azoknak, akik még nem ismerik az írót, rövid bemutató róla, illetve azoknak is, akik írók szeretnének lenni.

2. Kérdés: Mi a célod a weboldaladdal? (egy vagy több különböző szegmensből áll?)

Már az előbb vázoltak alapján három jól elkülöníthető szegmens van az íróról, a könyvekről és az íróakadémiáról

A leírás mező: Itt információkat találsz Duncan Shelley íróról és könyveiről. Találsz idézeteket, fotókat, és segítséget ahhoz, hogyha meg szeretnéd vásárolni a szerző...

Érdekes, itt bejön a vásárlás témaköre, pedig ez nem következik a weboldalból, inkább csak a népszerűsítés.

3. Kérdés: az oldalad látogatói tényleg az eredetileg tervezett célközönséged? Vagy mások? Honnan találnak hozzád?

Az író nevére a keresés egyből az eoldalt hozza elsőként és az iroakademia.eoldal.hu-t másodiknak, csak eztán a com-os kiterjesztésű oldal, ez jó, mert azt jelenti, rendszeresen foglalkozol az oldaladdal, s aki ismeri az írót, az könnyen idetalál az oldaladra, ha a Google kereséseiből indul az író nevével. Az Író Akadémia - illetve íróakadémia keresések különböző oldalt adnak. köztük a http://brookskiado.hu/category/kategoria/akademia oldalát, ahol láthatóan szerepelnek az íróval kapcsolatos blogok, és létezik egy Linkajánló menüpontjuk, esetleg vedd fel a kapcsolatot a Kiadóval, s próbálj ide bekerülni: http://brookskiado.hu/category/kategoria/linkajanlo

Aki pedig simán csak olvasni indul, az a konyv.lap.hu oldallal találkozik, ha a könyv szóra keres, érdemes hát ide linkajánlót küldeni, csak nézd meg alaposan melyik dobozba illik az oldalad. 

4. Kérdés: Figyeled-e a statisztikákat? Kísérletezel-e? 

MIt értünk kísérletezés alatt. Akhogy rákerestem az oldalaidra, úgy tűnik, néhány helyen megtalálható még ugyanaz a tartalom. Ez nem annyira jó, jobb lenne egyedi tartalmat kínálni. 

Példa: http://www.duncanshelley.eoldal.hu/cikkek/a-leendo-iroknak/, mely megtalálható a http://regenyiras.net oldalon is, persz elehet, hogy az is a tiéd, de érdemes átgondolni, hogyan és mennyi tartalom ismétlődik.

Kísérletezés: a könyvek címei azoknak segítenek akik tudják a könyvek címeit, de pl. a leendő íróknak részben, próbálkozhatnál ennek a témakörnek azokkal a címszavaival, kulcszsavaival, melyre egy ember, keresne, ha írni akarna. Ilyenek, regényírás, könyvírás, írás, íróakadémia, stb. 

Segít a Google, mert, ha elkezdesz írni egy szöveget, akkor felkínálja, hogy mikre keresnek még rá azzal kapcsolatban.

 

A Google felajánlja, hogy mikre kereshetsz.

Próbálkozz, variálj, s közben figyeld a statisztikát, változik-e, s hogyan.

5. Kérdés: Készítettél-e tervet?

Nem tudjuk rendelkezik-e az oldalad tervvel, hogy mi a célod, sok hasonló ilyen oldalt találtam, blogot, más ingyenes honlapot, ha a cél ennek az írónak az ismertté tétele, akkor ajánlom, hogy a könyveknél a leírásoknál valahova tedd oda a megvásárolhatóság linkjét is, mert elolvasom a részletet, s aztán kereshetem a vásárlást, ezt könyvenként is tudod linkelni, többféle weboldalon is hirdetik az író könyveit. A linkeket használd vegyesen, ne csak egy oldalra irányítsd az olvasókat, s semmiféleképp ne tegyél fel affiliate linket, mert kiesel az eoldal ingyenes kategóriájából. Nem biztos, hogy a menüpont rengetegben könnyen odatalálok a GYIK nevű menüponthoz. Sokan azt sem tudják mit takar ez a rövidítés. ;)

Az oldaladra mutató linkek:

Néhány lap.hu, néhány linkpark...gyűjts pl. a blog-ról, stb...nem csak a főoldaladra gondolhatsz a link kérések során, hanem úgynevezett mélylinkekre is. Ehhez hasonlóan: http://www.honlapjai.hu/lap/shelley_konyvek

De  nagyon vigyázz a tartalomduplikálásra, a keresők nem tudják, melyik az eredeti, melyik nem. Próbáld az egyedi tartalmat!  

Nagyon köszönjük Brigittának, hogy engedte egyik oldalának elemzését, így talán könnyebben értelmezhető mindaz, amit eddig leírtunk.

A reakciókat ide várjuk:

 

Értesülj a legfrissebb híreinkről e-mailben!

A Hírlevél feliratkozáshoz add meg az e-mailcímed, és a törvényi előírások miatt a neved is. Segítséged köszönjük!

Naptár
<< régebbi Július / 2018 újabb >>

 

 

| RSS | Webszelet (WebSlice) | Nyomtatás | Frissítve: 2018.07.02 | Fel ↑