Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Sárga csekk: ATM-mel is fizethetjük?

2010.04.02

Vége a postai sorban állásnak: ezentúl pénzkiadó automatán keresztül is befizethetjük a "sárga csekkeket". Az Erste Bank első körben 12 speciális ATM-en teszteli a szolgáltatást.

Kép

Az Erste Bank és a Magyar Posta a Diebold vállalatot bízta meg pénzkiadó automatán (ATM) történő közüzemi számla rendezési szolgáltatásának kiépítésével. A projekt első fázisában az Erste Bank összesen 12 speciális ATM terminálon teszteli a számlafizetési szolgáltatást.

Magyarországon OCR (optikai karakter felismerő) formátumú közüzemi számlák vannak használatban. A számlákat a  postán, vagy netbankon keresztül átutalással szoktuk kiegyenlíteni. Viszont mindig megőrizzük a kis sárga lepecsételt igazolószelvényt.

A tranzakciós összeg, az azonosítási adatok és egyéb információk a közüzemi számla alsó felén találhatók. Ezentúl a Diebold IDMdb (Intelligent Deposit Module bulk-deposit) technológiáját alkalmazó ATM-ek a karaktereket feldolgozzák, átalakítják a Magyar Posta rendszerével kompatibilis formába, bélyegzővel látják el a számlát, továbbítják a feldolgozó központba, és nyomtatott másolatot készítenek a számla befizetői szelvényéről. A projekt első fázisában az Erste Bank összesen 12 speciális ATM terminálon teszteli a számlafizetési szolgáltatást.

Forrás: technet.hu

 

Értesülj a legfrissebb híreinkről e-mailben!

A Hírlevél feliratkozáshoz add meg az e-mailcímed, és a törvényi előírások miatt a neved is. Segítséged köszönjük!

Naptár
<< régebbi Július / 2018 újabb >>

 

 

| RSS | Webszelet (WebSlice) | Nyomtatás | Frissítve: 2018.07.14 | Fel ↑